Użyj Contact Time, aby porównać odpowiednie godziny na rozmowy lub spotkania w zapisanych lokalizacjach i czasie lokalnym.
Kroki
- W World Clock stuknij Contact Time (ikona dwóch osób na pasku narzędzi).
- Stuknij Select Cities, wybierz od dwóch do pięciu lokalizacji, a następnie stuknij Done.
- Wybierz datę i użyj pierścienia 24-godzinnego, aby zobaczyć podgląd czasu w wybranych lokalizacjach.
- Otwórz Edit Preferred Hours, aby ustawić dzienne godziny rozpoczęcia i zakończenia. Te godziny obowiązują w strefie czasowej każdej lokalizacji.
- Sprawdź sugerowane nakładanie się godzin oraz wyświetlaną datę i czas dla każdej lokalizacji.
- Użyj Save This Time, Share lub Add to Calendar dla wybranego czasu. Przed zapisaniem sprawdź szczegóły wydarzenia w kalendarzu.
Odczytywanie kolorów
- Zielony: każda wybrana lokalizacja jest w świetle dziennym i w preferowanych godzinach.
- Pomarańczowy: każda wybrana lokalizacja jest w świetle dziennym, ale czas wypada poza preferowanymi godzinami przynajmniej dla jednej lokalizacji.
- Ciemnoszary: czas mieści się w preferowanych godzinach dla każdej lokalizacji, ale przynajmniej jedna jest w nocy.
Jeśli wybrana data nie ma odpowiedniego czasu, spróbuj innej daty lub dostosuj preferowane godziny. Gdy otworzysz planer na dzisiaj i nie ma już odpowiedniego nadchodzącego czasu, może on przejść do odpowiedniego czasu w późniejszym terminie; sprawdź wyświetlaną datę przed udostępnieniem.
Korzystanie z zapisanych czasów
Save This Time dodaje wybrany moment do Saved Times w planerze. Nie tworzy to wydarzenia w kalendarzu ani nie wysyła zaproszenia.
- Stuknij zapisany wpis, aby wrócić do jego daty, czasu i lokalizacji.
- Użyj Share przy wpisie, aby udostępnić podsumowanie czasu.
- Użyj Add to Calendar, aby otworzyć edytor wydarzenia kalendarza. Przed zapisaniem sprawdź datę, czas, kalendarz i inne szczegóły.
Aby usunąć jeden zapisany czas, przesuń go w lewo i stuknij Delete. Możesz też stuknąć Edit obok Saved Times, a następnie użyć ikony kosza przy wpisie. Stuknij Done, aby wyjść z trybu edycji.
Aby usunąć wszystkie zapisane czasy, stuknij Edit → Delete All i potwierdź. Usunięcie jest nieodwracalne. Usunięcie zapisanych czasów nie usuwa listy zapisanych miast ani wydarzeń kalendarza, które już utworzyłeś.
Przed zakończeniem
- Porównuj daty oraz godziny, gdy lokalizacje znajdują się po różnych stronach północy.
- Preferowana godzina zakończenia obejmuje dokładnie tę godzinę, a nie resztę godziny. Na przykład zakończenie o 20:00 obejmuje 20:00, ale nie 20:30.
- Planer korzysta z wybranych godzin i obliczeń światła dziennego; nie sprawdza dostępności innych osób w kalendarzu.
- Widget Contact Time na ekranie głównym korzysta z wybranych miast i preferowanych godzin planera. Jest dostępny w iOS 17.6 lub nowszym w tej wersji.